Onze website gebruikt cookies om onze website te verbeteren. Meer informatie
Sluit dit venster

Employee Journey Management

De Employee Journey: naar een optimale medewerkersbeleving

Customer Journeys worden meestal ingezet om de (functionele en emotionele) beleving van klanten/cliënten/patiënten in kaart te brengen. De techniek leent zich echter ook uitstekend om meer inzicht te krijgen in wat de eigen medewerkers ervaren. We noemen deze variant de Employee Journey. 

In een Employee Journey helpen we organisaties om vanuit het perspectief van een (nieuwe) medewerker te begrijpen hoe deze zijn/haar werkweek ervaart (bijvoorbeeld: ‘een week uit het leven van een callcentermedewerker’). 

In deze tijden van krapte op arbeidsmarkt is een veelgemaakte Employee Journey de zogeheten Onboarding Journey van nieuwe medewerkers. Hoe ervaren deze (functioneel en emotioneel) het selectieproces, de aanname, de indiensttreding en de eerste zes maanden in dienst? Wat gaat er goed – en wat kan er beter, zodat nieuwe medewerkers zich ook echt ‘thuis’ voelen in de onderneming?

Altuïtion heeft ruime ervaring in het uitvoeren en analyseren van Employee Journeys, inclusief het doen van belevingsinterviews met (nieuwe) medewerkers. Samen met onze opdrachtgevers bepalen we welke concrete verbeteringen er mogelijk zijn om tot een optimale medewerkersbeleving te komen (en dus tot optimale businessresultaten!). 

Employee Journey case


Politie

Bekijk case

Wilt u een 9+ organisatie worden en excelleren in emotionele klant- en medewerkersbeleving?

We kunnen u hier alles over vertellen en geven graag antwoord op al uw vragen!

Neem contact met ons op Ik mail mijn vraag

Elke 9+ ervaring
vergroot het enthousiasme en het succes.

- Stephan van Slooten, Managing Partner

Ik beleef me helemaal gek elke dag en met veel plezier!

- Wilfred Achthoven, Managing Partner